|
Viskas prasideda nuo didelės puikių mamos surinktų išbandytų ir patikimų receptų knygos |
|
Štai šimtalapio receptas :) |
|
padaryti mielinę tešlą, padalinti į penkias dalis ir pakildinti. Man taip patinka mamos liniai rankšluostėliai kepiniams, balti, kvepiantys pyragais ... |
|
Aguonas reikia nuplikyti, nusausinti ir šiek tiek sugrūsti. |
|
ir šiek tiek pagardinti medumi. |
|
Mama visada viską suruošia iš anksto, apgalvotai, surikiuoja kad viska ko prireiks būtų kaip sakant "po ranka" |
|
Sviestas susvertas ir išdėliotas. Kokia graži, dar mano močiutės lėkštė :) |
|
Ant šiek tiek aliejuoto, slidaus paviršiaus, (mes naudojome paprastą klijuotę) dedame vieną galvelę tešlos ir po truputėli, neskubant tampome. |
|
Neįtikėtina, bet tešla išsitampo lengvai ir gan greitai, žinoma yra skylių, bet gal nieko labai baisaus čia :) |
|
Ant pagrindio stalo perkelti pirmąjį blyną. Arba daryti jį tiesia ant stalo, kur sluoksniosime visą pyragą. |
|
Kiekvieną blyną palaistyti jam skirtu sviestu, palyginti svietą ranka. |
|
Pabarstyti jam skirtu cukrumi. |
|
Vėl palyginti ranka. |
|
Vieną sluoksnį mes barstėme razinomis. |
Taip susluoksniuoti visus 5 blynus.
|
Kai visi blynai sudėti ir pamaloninti svietu ir cukrumi, viename šone dedame aguonas. |
|
Lenkaime kraštelį. |
|
Svarbu tampriai suvynioti |
|
Suriečiame, taip,kaip mums gražiau :) |
|
Suriestas pyragas,perkeliams į gilesne kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. |
Kepant išbėga labai daug sviesto, svarbu, kad skarda nebūtų per žema.
Pašautas kepa 200C, 1val. 10 min.
|
Pyragas net kunkuliuoja sviesto ir cukraus karamelėje, laikas nuo laiko reiktų palaistyti. |
|
Kai šiek tiek rusvai apkepa, rekia apdengti kepimo popieriumi. |
|
Štai gražuolis iš sviesto ir cukraus vonių :) Parudęs, kvapnus.
Turi atšalti savo sviesto vonioje. Neįtikėtina, bet tai kas ištekėjo, beveik viskas susigeria atgal.
|
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą