 |
Viskas prasideda nuo didelės puikių mamos surinktų išbandytų ir patikimų receptų knygos |
 |
Štai šimtalapio receptas :) |
 |
padaryti mielinę tešlą, padalinti į penkias dalis ir pakildinti. Man taip patinka mamos liniai rankšluostėliai kepiniams, balti, kvepiantys pyragais ... |
 |
Aguonas reikia nuplikyti, nusausinti ir šiek tiek sugrūsti. |
 |
ir šiek tiek pagardinti medumi. |
 |
Mama visada viską suruošia iš anksto, apgalvotai, surikiuoja kad viska ko prireiks būtų kaip sakant "po ranka" |
 |
Sviestas susvertas ir išdėliotas. Kokia graži, dar mano močiutės lėkštė :) |
 |
Ant šiek tiek aliejuoto, slidaus paviršiaus, (mes naudojome paprastą klijuotę) dedame vieną galvelę tešlos ir po truputėli, neskubant tampome. |
 |
Neįtikėtina, bet tešla išsitampo lengvai ir gan greitai, žinoma yra skylių, bet gal nieko labai baisaus čia :) |
 |
Ant pagrindio stalo perkelti pirmąjį blyną. Arba daryti jį tiesia ant stalo, kur sluoksniosime visą pyragą. |
 |
Kiekvieną blyną palaistyti jam skirtu sviestu, palyginti svietą ranka. |
 |
Pabarstyti jam skirtu cukrumi. |
 |
Vėl palyginti ranka. |
 |
Vieną sluoksnį mes barstėme razinomis. |
Taip susluoksniuoti visus 5 blynus.
 |
Kai visi blynai sudėti ir pamaloninti svietu ir cukrumi, viename šone dedame aguonas. |
 |
Lenkaime kraštelį. |
 |
Svarbu tampriai suvynioti |
 |
Suriečiame, taip,kaip mums gražiau :) |
 |
Suriestas pyragas,perkeliams į gilesne kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. |
Kepant išbėga labai daug sviesto, svarbu, kad skarda nebūtų per žema.
Pašautas kepa 200C, 1val. 10 min.
 |
Pyragas net kunkuliuoja sviesto ir cukraus karamelėje, laikas nuo laiko reiktų palaistyti. |
 |
Kai šiek tiek rusvai apkepa, rekia apdengti kepimo popieriumi. |
 |
Štai gražuolis iš sviesto ir cukraus vonių :) Parudęs, kvapnus.
Turi atšalti savo sviesto vonioje. Neįtikėtina, bet tai kas ištekėjo, beveik viskas susigeria atgal.
|
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą