2014 m. balandžio 18 d., penktadienis

Šimtalapis su mama - Velykoms


Štai šimtalapio receptas :)


padaryti mielinę tešlą, padalinti į penkias dalis ir pakildinti. Man taip patinka mamos liniai rankšluostėliai kepiniams, balti, kvepiantys pyragais ...






Aguonas reikia nuplikyti, nusausinti ir šiek tiek sugrūsti.
ir šiek tiek pagardinti medumi.
Mama visada viską suruošia iš anksto, apgalvotai, surikiuoja kad viska ko prireiks būtų kaip sakant "po ranka"


Sviestas susvertas ir išdėliotas. Kokia graži, dar mano močiutės lėkštė :)




Ant šiek tiek aliejuoto, slidaus paviršiaus, (mes naudojome paprastą klijuotę) dedame vieną galvelę tešlos ir po truputėli, neskubant tampome.
Neįtikėtina, bet tešla išsitampo lengvai ir gan greitai, žinoma yra skylių, bet gal nieko labai baisaus čia :)
Ant pagrindio stalo perkelti pirmąjį blyną. Arba daryti jį tiesia ant stalo, kur sluoksniosime visą pyragą.
Kiekvieną blyną palaistyti jam skirtu sviestu, palyginti svietą ranka.
Pabarstyti jam skirtu cukrumi.
Vėl palyginti ranka.

Vieną sluoksnį mes barstėme razinomis.
Taip susluoksniuoti visus 5 blynus.

Kai visi blynai sudėti ir pamaloninti svietu ir cukrumi, viename šone dedame aguonas.
Lenkaime kraštelį.
Svarbu tampriai suvynioti
Suriečiame, taip,kaip mums gražiau :)
Suriestas pyragas,perkeliams į gilesne kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. 
Kepant išbėga labai daug sviesto, svarbu, kad skarda nebūtų per žema.
Pašautas kepa 200C, 1val. 10 min.
Pyragas net kunkuliuoja sviesto ir cukraus karamelėje, laikas nuo laiko reiktų palaistyti.
Kai šiek tiek rusvai apkepa, rekia apdengti kepimo popieriumi.
Štai gražuolis iš sviesto ir cukraus vonių :) Parudęs, kvapnus.
Turi atšalti savo sviesto vonioje. Neįtikėtina, bet tai kas ištekėjo, beveik viskas susigeria atgal.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą